Bayer Leverkusen verslaat Köln en is koploper

Bayer Leverkusen is na bijna drie jaar weer koploper in de Bundesliga. 1. FC Köln moest na ruim een uur zich gewonnen geven (2-0).

Christoph Daum keerde met 1. FC Köln na acht jaar terug op zijn oude werkplek. Een nieuw succes was de coach niet gegund. Na drie overwinningen op rij incasseerden Die Geissbocken weer een nederlaag.

Toch kon de jarige Daum tevreden zijn over het eerste uur. Met zijn tactische opzet van vroeg storen maakte hij het Bayer Leverkusen knap lastig. Manuel Friedrich brak pas in de tweede helft de ban voor de thuisploeg. De oud-international scoorde na 67 minuten na het voorbereidende werk van Simon Rolfes.

Köln-keeper Faryd Mondragon moest in de slotfase nog een tweede treffer toelaten. Theofanis Gekas benutte een strafschop die was toegekend na een overtreding van Pedro Geromel op Pirmin Schwegler.

Dankzij de zege mag Bayer Leverkusen zich na precies 804 dagen weer koploper noemen. Hamburger SV en 1899 Hoffenheim krijgen de kans de formatie van trainer Bruno Labbadia van de troon te stoten. Zaterdag staan beide clubs in Mannheim tegenover elkaar.