Bayer Leverkusen stelt kampioensfeest Dortmund uit

Door te winnen van 1899 Hoffenheim stelde Bayer Leverkusen het kampioenschap van Borussia Dortmund minimaal een week uit. Bayern München speelde gelijk bij Eintracht Frankfurt. Ook Schalke 04 kwam niet tot een overwinning. De ploeg verloor van 1. FC Kaiserslautern.

Eintracht Frankfurt - Bayern München 1-1Na een succesvol debuut van Andries Jonker als trainer van Bayern München (5-1 winst op Leverkusen) verliep zijn tweede duel een stuk minder goed. In Frankfurt speelde Bayern gelijk tegen Die Adler.

Der Rekordmeister mocht zich het gelijkspel zelf aanrekenen. Bayern speelde met weinig creativiteit en liet Frankfurt voetballen op de vijandelijke helft. Frankfurt miste daarentegen weer de scherpte om het duel voortijdig in het eigen voordeel te beslissen.

Tien minuten na de hervatting opende Sebastian Rode de score. De twintigjarige Duitser volleerde een afvallende bal in de lange hoek en liet Bayern-doelman Hans-Jörg Butt kansloos. Bij Bayern wilde het ook na de tegentreffer maar niet lukken. Aanvaller Mario Gomez faalde op enkele meters van de doellijn, oog in oog met doelman Ralf Fährmann.

Ook Eintracht kreeg grote kansen. Theofanis Gekas kreeg de bal aangespeeld op twee meter van de doellijn. Met Butt bij de eerste paal lag de ruimte bij de tweede paal volledig open voor de Griek. Gekas maaide echter over de bal heen.

Het laatste kwartier zette Bayern wel druk op het doel van Fährmann. De keeper bracht vlak voor tijd nog prachtig redding op een snoeihard schot van Gomez. Enkele minuten later kreeg Bayern een strafschop toegewezen. Gomez faalde niet vanaf de penaltystip: 1-1.

Bayern sleepte daarmee een punt uit het vuur, maar het gelijkspel was niet voldoende om de derde positie te heroveren. Met een achterstand van één punt op nummer drie Hannover staat de kampioen van vorig seizoen vierde.

Bayer Leverkusen - 1899 Hoffenheim 2-1Bayer Leverkusen heeft in eigen huis nipt van Hoffenheim gewonnen. Even leek het erop alsof de ploeg van Ryan Babel en Edson Braafheid voor een stunt ging zorgen, maar Arturo Vidal maakte daar vlak na rust een einde aan.

Winst was voor Leverkusen van vitaal belang om het sprankje hoop voor het kampioenschap levend te houden. Bij puntenverlies van Leverkusen en winst van koploper Borussia Dortmund zou het gat niet meer te dichten zijn.

Het kampioensfeest van Die Borussen is in elk geval met een week uitgesteld. Gylfi Sigurdsson zette Hoffenheim op voorsprong, in de veertigste minuut trok Michal Kadlec de stand weer gelijk: 1-1.

De overwinning werd vijf minuten na de hervatting veiliggesteld door Vidal. Leverkusen staat momenteel op een achterstand van vijf punten met Dortmund. Hoffenheim sluit met de negende positie het linkerrijtje af.

Overige uitslagenSchalke 04 - 1. FC Kaiserslautern 0-1St.Pauli - Werder Bremen 1-3VfB Stuttgart - Hamburger SV 3-0 Foto: VI Images