Bayer Leverkusen scoort vijf keer en is koploper

Bayer Leverkusen schaarde zich aan kop van de Bundesliga door een ruime uitzege op SC Freiburg. Arnold Bruggink stapte met Hannover voor het eerst dit seizoen als winnaar van het veld.

SC Freiburg-Bayer Leverkusen 0-5Leverkusen had weinig problemen op bezoek in Freiburg. Stefan Kiessling opende in de 35ste minuut namens de gasten de score na een pass van Simon Rolfes. In de tweede helft deden twee Zwitsers van zich spreken. Vlak na rust knalde Tranquillo Barnetta van buiten het strafschopgebied de 0-2 binnen en de middenvelder was tevens de maker van de 0-4. De andere twee goals kwamen op naam van Eren Derdiyok. Voor de spits waren het zijn eerste doelpunten in dienst van Leverkusen. Met zeven punten uit drie wedstrijden is Leverkusen medekoploper. Freiburg is hekkensluiter.

1. FC Nürnberg-Hannover 96 0-2Na het vertrek van trainer Dieter Hecking boekte Hannover meteen de eerste zege van het seizoen. De ploeg van de in de basis begonnen Arnold Bruggink trok de winst naar zich toe dankzij twee goals van Jiri Stajner. De Tsjech kon daardoor worden vergeven dat hij bij een 0-1 tussenstand een strafschop miste. Hannover heeft nu vier punten, dat zijn er drie meer dan Nürnberg.

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 1-1Voor de Braziliaan Tinga was het duel al na vier minuten gespeeld. De middenvelder van Dortmund blesseerde zich zonder dat er een tegenstander in de buurt was. De thuisclub liet zich door die tegenslag echter niet uit het veld slaan. Op aangeven van Nuri Sahin schoot Nelson Valdez Dortmund naar een 1-0 voorsprong. Kort na rust kwam Stuttgart op gelijke hoogte. Verdediger Georg Niedermeier kopte raak na een vrije trap van Sami Khedira. Het bleef bij 1-1, waardoor beide ploegen in drie duels vier punten verzamelden.

1. FC Köln-Eintracht Frankfurt 0-0Köln pakte het eerste punt van het seizoen, maar dat kan niet verbloemen dat Die Geissböcken teleurstellend presteren. Eintracht Frankfurt bleef eenvoudig op de been in Keulen en schroefde het puntentotaal met het gelijkspel op tot vijf.