Bayer Leverkusen schakelt bekerhouder Bayern uit

Bayer Leverkusen heeft zich ten koste van Bayern München geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Duitse beker: 4-2. In de laatste twintig minuten kwam Bayern nog knap terug van een 3-0 achterstand.

Toen Patrick Helmes in de zeventigste minuut op aangeven van Michal Kadlec de 3-0 binnenschoot, leek de wedstrijd gespeeld. Eerder in de tweede helft hadden Tranquillo Barnetta en Arturo Vidal al gescoord namens de thuisploeg. Vijf minuten na de treffer van Helmes stond het echter alweer 3-2.

Twee kopballen hadden de regerend landskampioen weer terug in de wedstrijd gebracht. Eerst kopte verdediger Lúcio raak na een voorzet van Massimo Oddo, daarna was Miroslav Klose met zijn hoofd doeltreffend na voorbereidend werk van Franck Ribéry.

In het laatste kwartier was vooral Bayer Leverkusen gevaarlijk in de counter. De bezoekers uit München kwamen niet meer dicht bij de derde treffer van de avond, Stefan Kiessling zorgde in blessuretijd nog voor de verlossende 4-2 na een goede actie van invaller Angelos Charisteas.

Bayer Leverkusen is na de zege op Bayern de vierde halvefinalist na FSV Mainz 05, Werder Bremen en Hamburger SV.