Bayer Leverkusen koploper na zege op VfL Wolfsburg

Bayer Leverkusen mag zich in elk geval één dag koploper van de Bundesliga noemen. De ploeg won thuis met 2-0 van VfL Wolfsburg en passeert hierdoor 1899 Hoffenheim.

Na een weinig verheffende eerste helft brak Tranquillo Barnetta de wedstrijd tien minuten na rust open. De Zwitserse middenvelder van Bayer Leverkusen schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied knap raak. De thuisploeg kwam over de hele wedstrijd gezien zelden in de problemen, maar kon het zich wel aanrekenen dat het slechts 2-0 werd. Na ruim een uur spelen zorgde Stefan Kiessling (foto) met een rake kopbal voor de eindstand, waardoor Bayer Leverkusen de koppositie overnam.

Hoffenheim ontvangt zaterdag Karlsruher SC en bij een overwinning zal het de koppositie in de Bundesliga weer heroveren.