Bayer al na elf minuten klaar met Eintracht Frankfurt

De wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Eintracht Frankfurt was al binnen het kwartier beslist. De thuisclub kende een bliksemstart en leidde op dat moment al met 3-0.

Op aangeven van Tranquillo Barnetta opende Stefan Kiessling al in de tweede minuut de score namens Bayer. Vier minuten later was de Zwitser opnieuw de aangever toen Stefan Reinartz de 2-0 binnenkopte. In de elfde minuut maakte Toni Kroos er zelfs 3-0 van, waardoor een monsterzege lonkte.

De thuisploeg nam echter gas terug en voor beide doelen werd lang geen gevaar gesticht. In de tweede helft zette Bayer weer aan, maar de eindstand leek al bereikt. Totdat Lars Bender (foto) zeven minuten voor tijd in het veld kwam. De invaller bepaalde twee minuten daarna de eindstand op 4-0.

Door de overwinning blijft de ploeg uit Leverkusen koploper in de Bundesliga. Bayer heeft 26 punten uit twaalf wedstrijden, vier meer dan Hamburger SV dat nog een wedstrijd te goed heeft. Eintracht Frankfurt bezet de tiende plaats in de Bundesliga, met zestien punten uit twaalf duels.