Batshuayi verkiest Rode Duivels boven DR Congo

Reacties

Michy Batshuayi verkiest de nationale ploeg van België boven die van DR Congo. De aanvaller van Olympique Marseille maakte maandag aan alle twijfels een einde.

Batshuayi verkiest Rode Duivels boven DR Congo

De aanvaller werd de afgelopen periode gelinkt aan de nationale ploeg van DR Congo, maar de 21-jarige spits geeft de voorkeur aan een loopbaan als Rode Duivel. Batshuayi speelt al enige tijd in de beloftenploeg van de Belgen, maar wacht nog altijd op zijn eerste interland in de A-ploeg.

De voormalige aanvaller van Standard Luik laat weten met volle overtuiging deze keuze te hebben gemaakt. 'Ik ben gevleid door de interesse van Congo. Ik ben heel trots op mijn roots en dat zal altijd zo blijven. Maar toch zou ik, als ik de kans krijg, graag de Belgische kleuren dragen. Ik ben geboren in België, ik ben er opgegroeid en ik heb er leren voetballen. Ik verdedig ook al jaren de Belgische kleuren bij de jeugd en dat wil ik blijven doen', aldus Batshuayi.

In de nationale ploeg heeft de talentvolle spits flink wat concurrentie in de voorhoede. Bondscoach Marc Wilmots heeft aan aanvallers geen tekort. Zo kan de Belgische keuzeheer beschikken over onder anderen Divock Origi (Liverpool, verhuurd aan Lille), Romelu Lukaku (Everton) en Christian Benteke (Aston Villa).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.