Basisplaatsen lonken voor Veltman en Memphis bij Oranje

Reacties

Bondscoach Danny Blind wilde op de persconferentie in aanloop naar het duel met Duitsland al weinig over tactieken praten. Ook uit de maandagtraining konden weinig conclusies worden getrokken.

Basisplaatsen lonken voor Veltman en Memphis bij Oranje

Nederland trainde niet in een mogelijke opstelling, dus was niet duidelijk of Blind van plan was veel te wijzigen in zijn basiself. Wel moet hij noodgedwongen ingrijpen op de plekken van de geblesseerde Virgil van Dijk (Southampton) en Arjen Robben, die in overleg met zijn club Bayern München na het gewonnen duel van vrijdag met Wales (2-3) al terugkeerde.

Ajacied Joël Veltman (foto) lijkt echter de logische vervanger voor Van Dijk centraal achterin. En in de aanval lijkt Blind te kiezen voor Memphis Depay (Manchester United). De bondscoach zei naar aanleiding van de aanslagen in Parijs dat de winst voor hem even niet belangrijk is. Nederland oefent dinsdag om 20.45 uur in Hannover tegen regerend wereldkampioen Duitsland, dat vrijdag in het Stade de France aantrad tegen Frankrijk. Vlakbij het stadion vonden explosies plaats.

De vermoedelijke opstelling van Nederland:
Cillessen; Janmaat, Bruma, Veltman, Blind, Kongolo; Clasie, Sneijder; Promes; Depay, Dost.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.