'Basisplaats in bekertoernooi een beloning voor Tyton'

Przemyslaw Tyton (25) staat donderdag onder de lat bij PSV in het bekerduel met NEC. De Poolse doelman mag van trainer Fred Rutten tegen de Nijmegenaren wedstrijdritme opdoen.

'Basisplaats in bekertoernooi een beloning voor Tyton'

'Het gaat te ver om te zeggen dat het bekertoernooi voor Tyton is', stelt Rutten op de PSV-site. 'Ik heb twee goede keepers en dan is het niet verkeerd om hem het moment te geven ook weer eens te keepen.'

'Dit is een beloning voor de manier waarop hij traint en de wijze waarop hij de teleurstelling heeft verwerkt', zegt Rutten tegen Voetbal International.

Na de winterstop koos trainer Rutten voor Andreas Isaksson, die het in de eerste competitiehelft naar behoren deed, als vaste nummer één. Tyton was derhalve veroordeeld tot de reservebank.

Tyton liep op 18 september tegen Ajax een hersenschudding op na een harde botsing met teamgenoot Timothy Derijck. Sindsdien verdedigde de Poolse goalie alleen nog op 15 december in het Europa League-duel met Rapid Boekarest (2-1 zege) het doel van PSV.

Rutten weet wat zijn ploeg donderdag te doen staat. 'Bekervoetbal staat altijd op zichzelf, er zijn altijd weer verrassingen. Wij moeten zorgen dat wij morgen niet verrast worden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's