Basiself PSV voor het eerst sinds 1981 met elf Nederlanders

PSV is zaterdagavond voor het eerst in ruim 32 jaar weer met een compleet Nederlandse basisopstelling aan een Eredivisiewedstrijd begonnen.

Basiself PSV voor het eerst sinds 1981 met elf Nederlanders

De ploeg van trainer Phillip Cocu begon met de volgende elf spelers aan het uitduel met Heracles Almelo: Jeroen Zoet, Joshua Brenet, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro Willems, Georginio Wijnaldum, Stijn Schaars, Adam Maher, Florian Jozefzoon, Jürgen Locadia en Memphis Depay.

Op 14 maart 1981 kwam het voor het laatst voor dat PSV met elf Nederlandse spelers aan de aftrap van een Eredivisieduel verscheen. Dat gebeurde in de uitwedstrijd tegen MVV, waar PSV met 2-0 zegevierde.

De basisopstelling van de Eindhovenaren zag er toen als volgt uit: Pim Doesburg, Willy van de Kerkhof, Jan Poortvliet, Huub Stevens, Piet Wildschut, Rob Landsbergen, Erwin Koeman, Willy Janssen, Michel Valke, Willy van der Kuijlen en René van de Kerkhof.

PSV baarde eerder in dit prille seizoen ook al opzien door in het thuisduel met NEC van 10 augustus (5-0 zege) met de jongste basisopstelling ooit in het veld te komen. De gemiddelde leeftijd van de elf basisspelers was toen twintig jaar, twee maanden en 21 dagen, een nieuw clubrecord.

Bekijk hier al onze video's