Basaçikoglu: 'Natuurlijk baren de uitslagen zorgen'

Reacties

Hoewel Bilal Basaçikoglu erkent lichte zorgen te hebben over de tegenvallende voorbereiding van Feyenoord, wil de twintigjarige aanvaller niet te zwaar tillen aan de nederlaag tegen Olympiakos Piraeus. De Rotterdammers besloten zaterdag de voorbereiding met een 1-3 thuisnederlaag.

Basaçikoglu: 'Natuurlijk baren de uitslagen zorgen'

'Zeker voor eigen publiek hadden we de oefencampagne het liefst winnend willen afsluiten, maar belangrijker is dat we volgende week de drie punten pakken', vertelt Basaçikoglu op de website van Feyenoord. Zaterdag wacht voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de eerste competitiewedstrijd. Dan komt FC Utrecht naar De Kuip.

Van de zes oefenduels verloor Feyenoord de drie laatste optredens: SC Feyenoord (3-0), SV Kematen (8-1), Fortuna Düsseldorf (2-0), VVV-Venlo (1-2), Southampton (0-3) en Olympiakos Piraeus (1-3). 'Natuurlijk baren de uitslagen van de laatste weken ons zorgen, alleen is het resultaat in oefenwedstrijden niet alleszeggend', aldus Basaçikoglu. 'Het gaat erom dat we als team de goede dingen meenemen en de slechte onderdelen verbeteren. Uiteindelijk moeten we door.'

Basaçikoglu was zaterdag een van de meest dreigende Feyenoorders. De vleugelaanvaller, die vorig seizoen tot dertien competitieoptredens kwam en ook tegen Southampton aan de aftrap stond, zag hoe Dirk Kuijt en Elvis Manu zijn voorbereidende werk niet tot een treffer konden omzetten. 'Als die erin waren gegaan, hadden we er misschien nog een echte wedstrijd van kunnen maken. Aan de andere kant stond het toen al 0-2. Dat hadden we deels aan onszelf te wijten, al moeten we niet vergeten dat we tegen een ploeg van Champions League-niveau speelden.'

De opstelling van Feyenoord:
Vermeer; Karsdorp, Van Beek (.59 Dammers), Kongolo, Vilhena; El Ahmadi (.83 Nieuwkoop), Vejinovic, Toornstra (.46 Immers); Basaçikoglu, Kuijt en Manu (.63 Kazim-Richards).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.