Barzagli stopt als international, Pellè schrikt van misser

Reacties

Een dag nadat Italië de EK-kwalificatiereeks afsloot met een 2-1 overwinning op Noorwegen, heeft Andrea Barzagli zijn afscheid aangekondigd als international. Ondertussen schrok Graziano Pellè van zijn misser in het voor Kroatië zo belangrijke duel. Dat plaatste zich dinsdagavond voor de vierde keer op rij voor een EK.

Barzagli stopt als international, Pellè schrikt van misser

Barzagli begon dinsdagavond in Rome voor het eerst sinds ruim een halfjaar weer in de basis bij de Italiaanse nationale ploeg, die al zeker was van een EK-ticket. De 34-jarige verdediger, in 2006 ook al van de partij bij het veroveren van de wereldtitel, kondigde daags na zijn 52ste interland aan na de eindronde van volgend jaar in Frankrijk te zullen stoppen. 'Ik vertrek na het EK bij de Azzurri. De jongere spelers verdienen een kans.'

Andrea Barzagli vecht een kopduel uit met Jo Inge Berget tijdens Italië - Noorwegen.
Andrea Barzagli vecht een kopduel uit met Jo Inge Berget tijdens Italië - Noorwegen.

Tot die jongere generatie behoort Alessandro Florenzi. De vleugelspeler van AS Roma is ervan overtuigd dat Italië het als verliezend finalist van het vorige EK goed gaat doen in Frankrijk. 'We mochten en wilden niet verliezen, om een signaal af te geven aan alle andere landen. Italië is hier, springlevend en heeft een geweldige historie. We willen ten koste van alles winnen', zei de man die in eigen stadion één keer scoorde en aangever was bij de winnende goal van Pellè.

Pellè maakte met zijn knappe schot in de 82ste minuut zijn misser van eerder in de tweede helft goed. Uit een voorzet van Mattia De Sciglio had de spits van Southampton op onbegrijpelijke wijze naast gekopt. 'Ik had echt moeten scoren. Zeker nu ik de beelden terugkijk, dan ziet het er nog erger uit! Het enige dat ik kan zeggen is dat de bal een rare stuit maakte', aldus de ex-Feyenoorder, die in acht interlands nu veer keer heeft gescoord.

Kroatië
Pellè zorgde er met zijn doelpunt ook voor dat Kroatië dankzij een 1-0 zege op Malta nog Noorwegen passeerde als nummer twee van Groep H. Matchwinner Ivan Perisic was de ploeg van bondscoach Antonio Conte dankbaar. 'We schrokken toen we hoorden dat het tien minuten voor tijd nog gelijk stond in Rome. Morgen zal ik mijn ploeggenoten bij Internazionale (Davide Santon en Andrea Ranocchia, red.) bedanken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.