Bartra volgt Dortmund op tv na succesvolle operatie

Reacties

Marc Bartra maakt het naar omstandigheden goed na de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund op dinsdag. De operatie aan zijn hand en arm is goed verlopen.

Bartra volgt Dortmund op tv na succesvolle operatie

Dinsdag werd de voetbalwereld opgeschrikt door de ontploffingen bij de spelersbus van de Duitsers in aanloop naar het Champions League-duel met AS Monaco dat gepland stond voor in de avond. Bartra raakte als enige inzittende gewond en werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht.

De schade bij Bartra waren snijwonden en een gebroken pols. Een succesvolle operatie volgde. De Spanjaard kreeg daarnaast bezoek van ploeggenoten Sokratis en Roman Weidenfeller. Zijn werkgever meldt dat het hem naar omstandigheden goed vergaat en dat hij de wedstrijd tegen Monaco via de televisie zal volgen.

'We hebben na de operatie gesproken en hij heeft ons verteld dat hij zich prima voelt', vertelde zijn vader José Bartra aan Spaanse media. 'Het was inderdaad een schok voor hem. Het is het eerste ding dat hij hoorde was een harde knal en een explosie. Daarna begon de hoofdpijn en de pijn in zijn arm. Hij wist niet goed wat er gebeurd was.'

Als de aanslag niet had plaatsgevonden, was Barta waarschijnlijk aan de aftrap verschenen in het Westfalenstadion. Dortmund zal het woensdagavond (aftrap 18.45 uur), wanneer het treffen al wordt ingehaald, dus zonder hem moeten stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.