Barton ziet Tévez als voorbeeld van foute voetballers

Joey Barton (30) is niet vies van een stevige sneer. Zondag haalt hij in The Times keihard uit naar de Argentijn Carlos Tévez, die het vorig seizoen in het kampioensduel van Manchester City flink aan de stok kreeg met de Engelsman. En passant haalt de momenteel voor Olympique Marseille spelende Barton ook de Engelse voetbalbond nog even door het slijk.

Barton ziet Tévez als voorbeeld van foute voetballers

'Tévez, hij is niets meer en minder dan een huurling', luidt de kritiek van Barton. De Engelsman hield vorig seizoen aan het kampioensduel met Manchester City als speler van Queens Park Rangers een schorsing van liefst twaalf duels over. Barton kreeg in het treffen dat miraculeus werd gewonnen door City een rode kaart, mede omdat hij Tévez sloeg.

'Zijn gedrag is niet te verdedigen', gaat Barton verder met zijn verwijten. 'Natuurlijk, ik ben een crimineel. Ik heb domme dingen gedaan. Maar Tévez: die is in de laatste maanden aan het staken geweest, naar Argentinië afgereisd om een beetje te golfen zodat hij ontslagen zou worden. Als dat niet symbool staat voor alles wat er mis is met de profvoetballers van tegenwoordig, dan weet ik het ook niet meer. En vergeet trouwens niet dat Tévez mij eerst sloeg.' De schorsing, die in Frankrijk in de competitie werd overgenomen, zit Barton nog steeds dwars. 'Bij het sluiten van de markt is er volgens mij niemand overleden. Agüero had zogenaamd een afgestorven been, maar hij maakte later nog wel de winnende treffer. Ook Vincent Kompany en Tévez hadden nergens last van', verhaalt Barton over de drie spelers met wie hij het aan de stok kreeg.

'En wat misschien nog het belangrijkste is: Luis Suarez en John Terry zijn beschuldigd van racisme. Suarez krijgt acht wedstrijden en Terry vier, dus ik ben net zo erg als die twee samen?', besluit de Engelse middenvelder met een vraag waarin zijn ontevredenheid doorklinkt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's