Barton nu ook onder vuur vanwege gokgedrag

Reacties

De Schotse voetbalbond SFA is een onderzoek gestart naar mogelijk gokgedrag van Rangers FC-middenvelder Joey Barton. De 34-jarige Barton zou hebben ingezet op het Champions League-treffen tussen Barcelona en Celtic.

Barton nu ook onder vuur vanwege gokgedrag

Het is de tweede keer in een aantal dagen tijd dat de controversiële Engelsman in opspraak raakt. Maandag werd al bekend dat hij door zijn club drie weken geschorst wordt wegens een opstootje op de training met ploeggenoot Andy Halliday. Nu zitten dus ook de Schotse voetbalbond en de gokcommissie achter hem aan.

Barton zou geld hebben ingezet op een verlies met een verschil van drie doelpunten of meer van Celtic tegen Barcelona in de Champions League op dinsdag 13 september (7-0). Dat is tegen de regelementen van de SFA, waarin duidelijk staat dat spelers niet mogen gokken op voetbalwedstrijden, ook niet op die van andere clubs.

Het is al eens eerder voorgekomen dat spelers van Rangers werden betrapt op gokken op voetbalduels. Het kwam Ian Black en Steve Simonsen op een boete en een flinke schorsing te staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.