Barton: 'Arsenal moet maar basketball gaan spelen'

Het competitietreffen tussen Newcastle United en Arsenal van afgelopen zaterdag kende een historisch scoreverloop. De thuisclub herstelde zich wonderbaarlijk van een 4-0 achterstand en stapte uiteindelijk met een puntje van het veld (4-4).

Barton: 'Arsenal moet maar basketball gaan spelen'

Binnen 26 minuten had Arsenal op Saint James' Park een 4-0 voorsprong genomen. The Magpies toonden echter aan over veerkracht te beschikken. Een keerpunt in de wedstrijd was het wegzenden van Abou Diaby, middenvelder van The Gunners.

De Fransman was na wat blessures weer fit en reageerde woedend toen Barton hem kort achter elkaar twee keer hard naar de grond gleed. De reactie leverde de Arsenal-middenvelder rood op.

Newcastle United-middenvelder Joey Barton strooide na afloop van het duel nog wat extra zout in de Londense wond. 'Ik denk dat het stompzinnig was wat Diaby deed', liet Barton, die door de Arsenal-speler bij zijn nek gegrepen werd, na de wedstrijd weten.

'Ik begrijp zijn reactie niet', vervolgt Barton. 'Ik ging er met één voet in, speelde keurig de bal, maar nam hem wel mee', blikte de 28-jarige middenvelder terug. 'Ze stonden 4-0 voor en er was voor hem geen enkele reden om zo te reageren. Als de Arsenal-spelers er niet tegen kunnen als ze een tackle tegen krijgen, dan moeten ze maar gaan basketballen of korfballen.'

Na de rode kaart van Diaby hervond Newcastle United plots weer kracht en mede door twee treffers van Barton (beiden via een strafschop) en een weergaloze volley van Cheik Tioté eindigde het veelbewogen duel in een 4-4 gelijkspel. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's