Barry neemt 'bijtende' Diego Costa in bescherming

Reacties

Bij Diego Costa sloegen afgelopen zaterdag in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi tegen Everton (2-0 verlies Chelsea) weer eens de stoppen door. De spits van Chelsea kreeg zes minuten voor tijd een rode kaart na een opstootje, maar krijgt nu hulp uit onverwachte hoek.

Barry neemt 'bijtende' Diego Costa in bescherming

Bij het incident was Diego Costa zijn frustraties niet meer de baas en zette hij zijn hoofd tegen het hoofd van Everton-middenvelder Gareth Barry, die niet reageerde. Vervolgens besloot de Spanjaard zijn hoofd maar tegen de nek van Barry te leggen. Er leek sprake te zijn van een bijtende beweging, maar Barry neemt zijn tegenstander in bescherming.

De 34-jarige Engelsman heeft tegenover de BBC verklaard dat hij niet gebeten is door Diego Costa, iets wat de persafdeling van Chelsea direct na afloop van de wedstrijd ook al benadrukte. Hoewel arbiter Michael Oliver nog rapport moet uitbrengen aan de FA, is de kans klein dat Diego Costa nog wordt bestraft voor zijn 'beet'.

Toch zit er mogelijk een driedubbele straf aan te komen voor de licht ontvlambare goalgetter. Behalve een schorsing voor zijn rode kaart moet de 27-jarige Diego Costa ook vrezen gestraft te zullen worden naar aanleiding van zijn gedrag nadat hij de rode kaart kreeg en zijn vermeende obscene gebaar richting de Everton-fans toen hij het veld verliet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.