Barrios verruilt Bundesliga voor het grote geld in China

Borussia Dortmund neemt na het seizoen afscheid van Lucas Barrios. De 27-jarige Paraguayaanse vedette, vorig seizoen met zestien competitietreffers nog een van de belangrijkste schakels tijdens het behalen van het zevende kampioenschap, vertrekt dan naar Guangzhou Evergrande, een van de grootmachten in China.

Barrios verruilt Bundesliga voor het grote geld in China

Met de overgang is een transfersom van acht miljoen euro gemoeid. Hoewel Barrios dit seizoen nog zijn contract verlengde tot medio 2015, was hij geen basisspeler meer in de formatie van trainer Jürgen Klopp. De Pool Robert Lewandowski verdrong de Zuid-Amerikaan begin dit seizoen uit de basis.

In plaats van een gevestigde Europese club heeft de aanvaller voor het geld gekozen. Bij Guangzhou Evergrande, waar hij een vierjarig contract heeft getekend, gaat Barrios naar verluidt een jaarsalaris van 6,7 miljoen euro verdienen. Dat is tweeënhalf keer zo veel als zijn gage in Dortmund.

De Westfalenclub komt wel krap in de aanvallers te zitten. Eerder, tijdens de winterstop, keerde spits Mohamed Zidan terug naar FSV Mainz 05. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's