Barnetta bij Schalke nieuwe aangever voor Huntelaar

Tranquillo Barnetta (27) vervolgt zijn carrière bij Schalke 04. De Zwitserse linkervleugelaanvaller komt transfervrij over van Bayer Leverkusen en zal in Gelsenkirchen een contract tot medio 2015 tekenen.

Barnetta bij Schalke nieuwe aangever voor Huntelaar

Trainer Huub Stevens was de voorbije maanden namens Schalke naarstig op zoek naar versterking op de flanken. Nadat eerder Eljero Elia werd genoemd als versterking, was ook de transfervrije Salomon Kalou (einde contract bij Chelsea) in beeld.

Barnetta, die volgens Kicker reeds is gekeurd, was de voorbije zeven seizoenen een van de opvallendste vleugelspelers in de Bundesliga. Voor Bayer Leverkusen was hij naast 25 doelpunten ook goed voor 39 assists. Eind vorig seizoen besloot Barnetta zijn aflopende contract niet te verlengen.

Deze transfer betekent dat Stevens in de nieuwe jaargang Schalke 04 kan laten voetballen met klassieke buitenspelers. Eerder was de clubleiding erin geslaagd om Jefferson Farfán te behouden. Na het nodige geflirt met andere clubs verlengde de voormalig PSV'er verlengde zijn aflopende contract tot medio 2016. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's