Bari stijgt ondanks gelijkspel naar achtste plaats

Opnieuw behaalde Bari een knap resultaat. De ploeg speelde gelijk bij Genoa, waardoor het Parma passeert. Bologna kwam ondanks twee treffers van Marco Di Vaio (foto) niet tot winst.

Genoa-Bari 1-1In de vijfde minuut kwam Bari door een omstreden doelpunt op voorsprong. Een vrije trap werd door de muur geraakt en Sokratis Papastathopoulos wilde de bal tot hoekschop promoveren, maar de bal verdween via Paulo Barreto in het doel. Iedereen bij Genoa zag een handsbal, maar scheidsrechter Massimiliano Saccani oordeelde dat de bal via de rug van Barreto in het doel belandde.

De thuisclub ging na de tegenvaller op zoek naar de gelijkmaker en deze viel in de 53ste minuut. Omar Milanetto was de maker van de 1-1, door een vrije trap via de Bari-muur binnen te schieten, maar daar bleef het bij. Genoa kwam daardoor voor de tweede keer op rij niet tot winst en staat elfde in de Serie A. Bari steeg naar de negende plaats, de gepromoveerde club heeft nu evenveel punten Parma maar een beter doelsaldo.

Bologna-Atalanta Bergamo 2-2Bologna leek op rozen te zitten toen Di Vaio de thuisclub met twee treffers op een 2-0 voorsprong zette. De eerste treffer maakte de spits in de negentiende minuut door een vrije trap binnen te krullen, de tweede een kwartier later volleerde hij van dichtbij knap binnen. Drie minuten na de 2-0 kwam Atalanta echter weer terug in de wedstrijd dankzij Thomas Manfredini, die een hoekschop binnenkopte.

Ernesto Javier Chevanton bezorgde de bezoekers in de zestigste minuut zelfs nog een punt door vanaf twintig meter de bal hard in de kruising te jagen. Beide ploegen schieten echter weinig op met het gelijkspel. Bologna blijft steken op de zeventiende plaats, maar behoudt wél drie punten voorsprong op nummer achttien Atalanta Bergamo.