Bari eerste Serie A-club in handen van buitenlander

Timothy Barton is de nieuwe eigenaar van Bari. De Amerikaanse zakenman heeft een voorlopig akkoord bereikt met de naar de Serie A gepromoveerde club over de eigendomsoverdracht. Bari is de eerste club in de hoogste klasse n handen van een buitenlander.

Bari eerste Serie A-club in handen van buitenlander

Meer dan dertig jaar regeerde de familie Matarrese bij Bari. Antonio Matarrese werd voorzitter in 1977 en is nu president van de Italiaanse bond. Zijn broer Vincenzo volgde hem in 1983 op bij Bari. Vincenzo's zoon Salvatore is de algemeen directeur van de club aan de Adriatische kust.

De familie Matarrese heeft genoeg van de dagelijkse beslommeringen van de voetbalclub. Sinds de dag dat Bari promoveerde, is het er nimmer rustig geweest. Eerst verlengde succescoach Antonio Conte zijn contract, drie weken later stapte hij op vanwege een verschil van inzicht.

Giampiero Ventura kwam als opvolger, maar supporters van Bari lieten hun onvrede over die aanstelling al blijken. De bekernederlaag van afgelopen zaterdag tegen Serie B-club Empoli (na strafschoppen) leverde een nieuwe stroom aan kritiek op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen