Barcelona-verdediger wordt concurrent Pieters bij Stoke

Vier dagen na het afronden van de komst van Erik Pieters heeft Stoke City zijn tweede aankoop van deze transferzomer gepresenteerd. Marc Muniesa komt op transfervrije basis over van Barcelona, waar hij het afgelopen seizoen uitkwam voor het B-elftal. Vorige zomer stond hij nog in de belangstelling van Ajax.

Barcelona-verdediger wordt concurrent Pieters bij Stoke

Muniesa heeft een vierjarig contract getekend en kan net als Pieters uit de voeten als linksback, maar komt ook in aanmerking voor een positie in het centrum van de defensie. Daar zou hij als kompaan van aanvoerder Ryan Shawcross of de Duitser Robert Huth (beiden 1.91 meter) voor meer voetballend vermogen kunnen zorgen.

Manager Mark Hughes, deze zomer aangetrokken als opvolger van Tony Pulis en eerder werkzaam bij Manchester City, Fulham en Queens Park Rangers, ziet het aantrekken van Muniesa als een buitenkans. 'Marc is fantastisch opgeleid door Barça en een goede, technisch begaafde voetballer. Hij staat erg hoog aangeschreven in Spanje, maar wilde zichzelf testen in Engeland.'

Muniesa maakte al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Barcelona, maar slaagde er nimmer in echt door te breken bij de A-selectie van de Catalaanse grootmacht. Wel nam hij deze zomer deel aan het EK Onder-21, waar hij met Jong Spanje Europees kampioen werd. Zijn bijdrage bleef beperkt tot een optreden in de halve finale tegen Noorwegen (5-2), waar hij als linksback zeventig minuten meedeed.

Dat Stoke in een week tijd zowel Pieters als Muniesa aantrekt, zegt veel over de koersverandering van The Potters. Onder Pulis stond de Premier League-middenmoter bekend om zijn typisch Engelse, op lange ballen gestoelde, speelstijl. Met Hughes aan het roer moet Stoke het in de toekomst veel meer van het meer Europese combinatievoetbal hebben.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen