Barcelona woedend na strafvermindering Real Madrid

Reacties

Het bestuur van Barcelona is woedend op het internationale sporttribunaal (CAS). Het CAS maakte dinsdag bekend dat Real Madrid een strafvermindering heeft gekregen en alleen aankomende winter geen nieuwe spelers mag aantrekken. Eerder zouden de Madrilenen zich twee transferperiodes niet op de transfermarkt mogen begeven.

Barcelona woedend na strafvermindering Real Madrid

De FIFA legde Real het transferverbod op wegens het verbreken van de regels bij het aantrekken van minderjarige spelers. Het verbod gold voor het gehele kalenderjaar 2017, waardoor de Madrilenen pas in januari 2018 weer zaken hadden kunnen doen op de transfermarkt. De club ging in beroep tegen de uitspraak. En met succes, zo bleek dinsdagmiddag.

Barcelona is het niet eens met de strafvermindering. De Catalanen kregen in 2015 eenzelfde straf opgelegd en hun hoger beroep werd toen afgewezen. Josep María Bartomeu vindt de strafvermindering dan ook onacceptabel. 'Barcelona en Real hadden dezelfde advocaten, dus ik eis een verklaring', spuwde de Barcelona-voorzitter zijn gal tegenover Marca. 'De voetballers zijn nu degenen die eronder lijden, aangezien de regels niet duidelijk zijn. Dit is wat er gebeurt als er voor iedere zaak andere criteria gelden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.