Barcelona wil na nieuw contract voor Araújo doorpakken

Reacties

Barcelona verlengde dinsdag de samenwerking met Ronald Araújo en hoopt snel weer met contractnieuws te kunnen komen. Een nieuwe verbintenis voor Gavi is nu de prioriteit, weten de Catalaanse media. Ondertussen wordt er toch ook weer gesproken met Ousmane Dembélé.

Barcelona wil na nieuw contract voor Araújo doorpakken

De 24-jarige Dembélé beschikt over een aflopende verbintenis in het Camp Nou en Barcelona probeert al maanden om te verlengen met de aanvaller. Alle aanbiedingen die tot dusver werden gedaan, werden echter afgewezen. Even leek het erop dat Barcelona zich had neergelegd bij een transfervrij vertrek van Dembélé, maar er wordt nu toch weer gekeken naar mogelijkheden om bij elkaar te komen en de samenwerking alsnog te verlengen.

SPORT weet dat Moussa Sissoko, de zaakwaarnemer van Dembélé, woensdagmiddag in Barcelona gearriveerd is. Hij praat later deze dag opnieuw met de technische leiding van de club over de toekomst van zijn cliënt. Barcelona hoopt dat er alsnog een akkoord kan worden gevonden.

De Catalanen werken zoals gezegd ook aan een nieuw contract voor Gavi, de zeventienjarige middenvelder die dit seizoen is doorgebroken in het eerste elftal. Hij ligt nu nog tot medio 2023 vast, maar Barcelona wil Gavi voor meerdere jaren binden. In de Spaanse media is de verwachting dat Gavi ondanks buitenlandse interesse wel zal gaan bijtekenen bij de club waar hij werd opgeleid.

Jordi Cruijff
Jordi Cruijff is sportief adviseur bij Barcelona en opende woensdag een nieuw Cruyff Court. Daar kwam de Spaanse sportpers uiteraard ook op af en Cruijff werd weer bestookt met vragen over het eerste elftal van Barcelona. De Nederlander bejubelde de contractverlenging van Aráujo en liet weten dat hij hoopt snel meer succes te kunnen vieren als het gaat om nieuwe verbintenissen. 'We zullen zien of dat gaat lukken', zei Cruijff.

De adviseur van voorzitter Joan Laporta kreeg ook een vraag over Frenkie de Jong, die de laatste tijd niet in zijn beste doen is. Is een zomers vertrek van de middenvelder mogelijk? 'Dit is niet het moment om over dit soort dingen te praten', vond Cruijff. 'We zijn het nu verplicht om de doelstellingen van dit seizoen te behalen.'

Kon Cruijff dan wat zeggen over de mogelijke komst van Erling Haaland of Robert Lewandowski? 'Ik sluit niks uit, maar we zijn wel meer gefocust op de selectie in het algemeen dan op specifieke voetballers. In de zomer zullen we zien wat we kunnen doen. Het belangrijkste zal zijn om een uitgebalanceerde selectie samen te stellen en spelers met bepaalde kenmerken te vinden. Ik praat liever niet over namen. Het slechtste wat we kunnen doen is eventuele transfers duurder maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.