Barcelona wil Cillessen aantrekken als opvolger Bravo

Reacties

Barcelona is in de zoektocht naar een vervanger voor Claudio Bravo uitgekomen bij Jasper Cillessen. De 27-jarige doelman, die een contract in Amsterdam heeft tot medio 2018, is al langere tijd op de hoogte van de interesse. De Catalanen hebben een bod van ruim tien miljoen euro bij Ajax neergelegd, is bevestigd aan VI.

Barcelona wil Cillessen aantrekken als opvolger Bravo

Cillessen moet naar Camp Nou komen zodra de transfer van de Chileense sluitpost naar Manchester City is afgerond. De Groesbeker staat bij de beleidsbepalers in Barcelona bovenaan de lijst na uitvoerig scoutingwerk. Andere kandidaten zijn Diego Alves (Valencia) en de in Catalonië opgeleide Pepe Reina (Napoli).

De clubleiding is echter zo overtuigd van de kwaliteiten van de Oranje-international, dat Barcelona een eerste bod in Amsterdam heeft neergelegd van ruim tien miljoen euro. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium.

Barcelona-doelman Claudio Bravo staat op het punt naar Manchester City te vertrekken, omdat Pep Guardiola het daar niet ziet zitten in Joe Hart.
Barcelona-doelman Claudio Bravo staat op het punt naar Manchester City te vertrekken, omdat Pep Guardiola het daar niet ziet zitten in Joe Hart.

De huidige mindere vorm van Cillessen is voor Barcelona geen reden de 27-jarige keeper van het lijstje te schrappen. De afgelopen jaren heeft de dertigvoudig international volgens de kampioen van Spanje bewezen perfect bij de speelstijl van de club te passen.

In de tussentijd is binnen Ajax de zoektocht naar een vervanger van Cillessen in volle gang. Daarin speelt keeperstrainer Carlo l'Ami een voorname rol. Hij begeleidt al langere tijd de doelmannen in Amsterdam, tot tevredenheid van de clubleiding, waardoor zijn stem zwaar weegt.

Als de transfer rondkomt, dan zou Cillessen bij de ploeg van trainer Luis Enrique de concurrentiestrijd moeten aangaan met Marc-André Ter Stegen. De Duitse doelman moest de laatste twee seizoenen genoegen nemen met basisplaatsen in de Champions League en de bekertoernooien, omdat Bravo eerst keus was in de Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.