Barcelona weegt opties voor compleet nieuw Camp Nou

Nog voor het aanbreken van het nieuwe jaar wil het bestuur van Barcelona duidelijkheid over de toekomst van Camp Nou. Al jarenlang zijn er plannen voor een nieuw multifunctioneel en hypermodern stadion (of een grondige renovatie), maar bestuurslid Javier Faus wil nu vaart achter de plannen zetten.

Barcelona weegt opties voor compleet nieuw Camp Nou

Faus, bij Barcelona belast met de financiële zaken, wil nog in 2013 duidelijkheid scheppen. De Catalaanse grootmacht is al sinds 1957 actief in de huidige thuisbasis, die plaats biedt aan bijna 99.000 supporters en een trekpleister is voor voetbalfans van over de hele wereld.

Hoewel bij het bouwen van een nieuw stadion een enorme investering komt kijken, zal er als het aan Faus ligt zeker een nieuw strijdtoneel verrijzen. 'We zijn de financiële opties aan het afwegen en hebben er drie op tafel liggen: een stadion op de huidige grond, ernaast of op een andere plek.'

Hoewel Faus wel een termijn heeft bepaald, wil hij niets overhaasten. 'Voor het einde van het jaar moeten we alles gereed hebben om er een referendum over te houden', doelt hij op de inspraak die de leden hebben in de plannen.

In 2012 werd een renovatie van Camp Nou nog uitgesteld vanwege de miljoenenschuld die de club heeft. Ondanks de ambitieuze plannen van Faus is het daarom nog maar de vraag of hij daadwerkelijk voor eind dit jaar met een concreet en dichtgetimmerd plan op de proppen kan komen. Met een nieuwe thuisbasis zou Barcelona wel meer inkomsten kunnen genereren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen