Barcelona voltooit megadeal Suarez

Reacties

Luis Suarez heeft zijn droomtransfer. Barcelona maakt melding van een akkoord met Liverpool over de deal. Volgende week wordt Suarez gekeurd. Indien die keuring geen problemen oplevert, tekent hij een vijfjarig contract.

Barcelona voltooit megadeal Suarez

Schattingen over het transferbedrag lopen uiteen van 81 miljoen euro (Spaanse media) tot 94 miljoen (Engelse media).

Het feit dat Suarez tot eind oktober niet in actie mag komen in clubverband vanwege zijn straf voor het bijten van Giorgio Chiellini was voor Barcelona geen reden de jacht op de speler te staken. De Uruguayaan stond al maandenlang bovenaan het verlanglijstje van de Catalanen, die met Luis Enrique al een nieuwe trainer aanstelden voor het nieuwe seizoen.

De transfer van Suarez is met afstand de grootste zomertransfer tot nu toe. De ex-speler van FC Groningen en Ajax, die clubs strijken allebei ook een (klein) bedrag op als gevolg van de deal, neemt die eretitel over van David Luiz. Hij maakte voor 62 miljoen de overstap van Chelsea naar Paris Saint-Germain.

Suarez gaat volgend seizoen een aanvalstrio vormen met twee andere wereldsterren: Neymar en Lionel Messi. Om ruimte te maken voor Suarez verkocht Barcelona donderdag Alexis Sánchez aan Arsenal.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.