Barcelona verslikt zich weer eens in Villarreal

Barcelona ging met 2-0 onderuit bij Villarreal en wacht in de laatste zeven speelronden nog een zware strijd met Sevilla en Real Madrid om de Spaanse titel.

Villarreal was in de laatste vier seizoenen al uitgegroeid tot een plaaggeest in El Madrigal, want van de laatste vier ontmoetingen had El Submarino Amarillo er drie gewonnen. Alleen vorig seizoen zegevierde de ploeg van coach Frank Rijkaard er.

Zondagavond ging het opnieuw mis. Ondanks de terugkeer van Ronaldinho lukte het Barça niet om de thuisploeg zijn wil op te leggen. Echt grote kansen kregen de Catalanen niet. Ronaldinho en Samuel Eto'o kregen beiden een kansje, maar doelman Sebastián Viera redde.

Ook Villarreal kwam lange tijd niet in de buurt van het doel van Víctor Valdés. Tot de 55ste minuut. Villarreal counterde, Cani speelde diep op Robert Pires, die vanaf zeven meter de bal langs Valdés mikte. Vijf minuten voor het eindsignaal besliste Marcos Garcia het duel vanaf de rand van de zestien, nadat José Mari en Cani de bal bij hem hadden bezorgd.

Barcelona, dat in de slotfase nog de lat trof via een vrije trap van Ronaldinho, zag de voorsprong op Sevilla slinken tot één punt, en het gat naar Real krimpen tot twee punten. Giovanni van Bronckhorst zat negentig minuten op de bank.