Barcelona verslaat HSV bij officieus debuut van Vilanova

Barcelona heeft de eerste wedstrijd onder het bewind van de nieuwe trainer Tito Vilanova in winst omgezet. In een oefenduel werd Hamburger SV op Duitse bodem met 2-1 verslagen.

Barcelona verslaat HSV bij officieus debuut van Vilanova

In Hamburg verschenen twee Nederlanders aan de aftrap. Ibrahim Afellay bij Barcelona en Jeffrey Bruma bij de thuisploeg, beiden werden voortijdig gewisseld. Sterspeler Lionel Messi liet bij de Catalaanse grootmacht zoals aangekondigd verstek gaan vanwege een kuitblessure.

Uiteindelijk ging Barcelona in het officieuze debuutduel van Vilanova, hij is de opvolger van Josep Guardiola, met de zege aan de haal door goals van Dani Alves en Gerard Deulofeu. Tolgay Arslan deed namens de gastheren wat terug.

In het oefenduel viel verdediger Marc Muniesa uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure. De jonge verdediger van Barcelona werd onlangs nog genoemd als aanwinst voor Ajax, maar de Amsterdammers kijken inmiddels naar alternatieven omdat er geen schot in de zaak zat. Barcelona moet immers zelf nog om de tafel met Muniesa om te kijken of er een contractverlenging in het vat zit, alvorens Ajax hem mogelijk kan huren.

Overigens zorgde Barcelona-doelman José Manuel Pinto voor een opmerkelijk moment. Bekijk hier zijn ietwat ongewone manier van uitverdedigen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's