'Barcelona verdoezelt ellende met blessures'

Barcelona blijft maar geteisterd worden door verwijzingen naar de losse levenswandel van een aantal van zijn sterren. Dit keer doet een hooggeplaatste clubofficial een duit in het zakje.

'Barcelona verdoezelt ellende met blessures'

Volgens Xavier Sala Martín, voorzitter van Barça's economische commissie, het orgaan dat de club bestuurt tijdens verkiezingen, houdt de clubleiding alle ellende onder de pet door ongedisciplineerde spelers op te voeren als geblesseerden.

'Kijk eens naar die heertjes die geen klap uitvoeren en die al een paar weken niet spelen', begon Sala Martín zijn betoog op Catalunya Radio. 'Zij zijn niet geblesseerd, maar al een paar weken geleden uit de selectie gezet.'

Sala Martín noemt geen namen, maar lijkt vooral op Ronaldinho en Deco te doelen. 'De anderen kun je er niet op aankijken en kun je niet lui noemen. Eén, twee of drie spelers vieren de hele dag feest en trainden maar 22 van de zestig keer.'

Barcelona verkeert sportief in een crisis, vooral in eigen land. De Blaugranas laten kans op kans liggen om aan te sluiten bij koploper Real Madrid, dat evenmin groots presteert na de winterstop.

Afgelopen weekeinde was dat weer eens het geval. Real speelde gelijk bij Mallorca, waarna Barcelona hetzelfde deed thuis tegen Getafe. Het leverde spelers, coach en bestuur zware kritiek op vanuit de teleurgestelde aanhang.

Succes in de Champions League lijkt de enige oplossing voor de malaise. Barcelona speelt woensdagavond in Camp Nou de return tegen Schalke 04. In Duitsland wonnen de Catalanen met 1-0. De winnaar van de tweestrijd gaat naar de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen