Barcelona treft vijf keer doel maar wint slechts nipt

Barcelona heeft diep moeten gaan om de winst op bezoek bij bij Deportivo La Coruña veilig te stellen. De ploeg van trainer Tito Villanova wist uiteindelijk in een waar doelpuntenfestijn aan het langste eind te trekken (4-5).

Het leek erop dat Barcelona een simpel klusje te klaren had bij Deportivo toen de Catalanen al drie keer doel troffen na achttien minuten spelen. Na twee minuten bezorgde Jordi Alba zijn ploeg al een vroege voorsprong na een lepe bal van Cesc Fàbregas. Vijf minuten later verschalkte Cristian Tello zijn mandekker en schoot hij de 0-2 door de benen van doelman Daniel Aranzubia. Even later werd het nog mooier toen Lionel Messi, bediend door Fàbregas met een hakje, voor de 0-3 aantekende.

Deportivo gaf zich echter nog niet zo snel gewonnen en liet blijken dat het over de nodige veerkracht beschikte. Javier Mascherano legde in zijn eigen zestien Riki op de grond en veroorzaakte daarmee een strafschop, die feilloos werd benut door Pizzi. Toen Álex Bergantiños ook nog eens voor de 2-3 zorgde, was de ruim opgebouwde marge van Barça plotseling weer verkleind tot één treffer.

Messi liet vlak voor rust echter weer zien dat hij van grote waarde is voor dit Barcelona. Opnieuw op aangeven van Fàbregas zorgde hij voor 2-4. Deportivo kwam echter na rust voortvarend uit de startblokken. Pizzi krulde een vrije trap knap binnen, al leek de bal houdbaar voor Victor Valdes. Toen Javier Mascherano vervolgens met nog veertig minuten te gaan zijn tweede gele kaart kreeg voor een vermeende elleboogstoot, leek het nog een lastige klus te worden voor Barcelona.

De Catalanen konden echter leunen op de kwaliteiten van Messi. De Argentijn zorgde een kwartier voor tijd voor zijn hattrick en de 3-5 na een knappe solo en daarmee leek de wedstrijd beslist. Alba bracht de spanning twee minuten later echter helemaal terug, toen hij de bal onbedoeld over Valdes heen in het doel wist te wippen. Met 4-5 op het scorebord hoopte Deportivo alsnog op een stunt, maar de gelijkmaker bleef uit.

Barcelona staat door het resultaat nog altijd bovenaan in de Primera División met 22 punten uit acht duels. Deportivo La Coruña blijft onderaan bungelen en staat achttiende met zes punten. Foto: VI Images