Barcelona slaapt te lang om Sevilla te verslaan

Barcelona heeft twee punten laten liggen op bezoek bij Sevilla. De Catalanen doolden en een helft lang over het veld, waar Sevilla deed wat het wilde. Het herstel kwam na rust, maar dat was niet genoeg om alsnog te winnen (1-1).

Frank Rijkaards ploeg heeft dit seizoen vooral in uitwedstrijden moeite de volle negentig minuten bij de les te blijven. In Andalusië was dat de eerste 45 het probleem. Sevilla domineerde en Barcelona keek toe. Op eigen kracht creëerden de Blaugranas vrijwel niets.

De schade bleef beperkt tot één doelpunt. Diego Capel gleed de bal erin na een lage voorzet van Jesus Navas. Met Ronaldinho als invaller zette Barcelona het spel na rust wél naar zijn hand. Nu hield Sevilla alleen tegen en kregen de gasten kans op kans.

Het was uiteindelijk Xavi die een kwartier voor tijd gelijkmaakte. De middenvelder combineerde met Lionel Messi en had geluk dat Andres Palop zijn verre van sterke schot niet stopte. Xavi maakte vorige week al het winnende doelpunt voor Barcelona.

Met een man meer (Seydou Keita kreeg rood bij Sevilla) leek Barcelona door te drukken. Maar het rendement uit de serie vrije trappen die Rijkaards ploeg kreeg, bleef heel erg laag. Ronaldinho schoot of in de muur of in de handen van Palop.

Door het gelijkspel kan koploper Real Madrid zondag thuis tegen Real Valladolid weer uitlopen op Barcelona van zes naar acht punten. Sevilla moet zich richten op de strijd om de derde en vierde plaats. Het gat met nummer vier is zes punten.