Barcelona schrapt met dank aan oude liefde Rakitic van de loonlijst

Reacties

Barcelona heeft na zes jaar afscheid genomen van Ivan Rakitic. De middenvelder keert terug naar Sevilla, dat op de officiële website melding maakt van de komst van de verloren zoon.

Barcelona schrapt met dank aan oude liefde Rakitic van de loonlijst
© Pro Shots

Rakitic ging zes jaar geleden nog van Sevilla naar Barcelona en speelde 310 wedstrijden voor de Catalanen. Hij won onder meer vier landstitels, vier Spaanse bekers en een keer de Champions League. In het afgelopen seizoen werd er echter al regelmatig gesproken over een einde van de samenwerking en nu is het hoofdstuk van Rakitic bij Barcelona dan ook daadwerkelijk voorbij.

De 32-jarige Kroaat keert dus terug bij Sevilla, de club waarvoor hij tussen 2011 en 2014 al 149 duels speelde. Bij de werkgever van Luuk de Jong, die onlangs voor de zesde keer in de clubhistorie de UEFA Cup/Europa League won mede dankzij twee knappe kopgoals van De Jong in de finale tegen Inter, kan hij gezien worden als de opvolger van de naar Al-Shabab vertrokken Éver Banega.

Barcelona meldt dat Sevilla anderhalf miljoen euro betaalt met negen miljoen aan variabelen. De nummer twee van het afgelopen seizoen in La Liga is vooral blij dat het Rakitic van de loonlijst heeft kunnen schrappen. Georginio Wijnaldum van Liverpool zou bij Ronald Koeman in beeld zijn om Rakitic, die flink wat salaris heeft moeten inleveren om zijn terugkeer naar Sevilla mogelijk te maken, op te volgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer I. Rakitić
Meer over I. Rakitić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.