Barcelona rekent ook af met achtervolger Atlético Madrid

Barcelona heeft ook in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid geen fout gemaakt. In de directe confrontatie tussen de nummers één en twee van de Spaanse Primera División bleek de Catalaanse koploper verreweg de betere ploeg (4-1), al leek het er even op dat Atlético voor een stunt zou gaan zorgen. Lionel Messi bouwde zijn aantal treffers van 2012 uit naar negentig.

Barcelona rekent ook af met achtervolger Atlético Madrid

Barcelona had in het eerste halfuur moeite om zijn wil op te leggen aan Atlético, dat met Radamel Falcao als kundig eindstation ook voor de meeste dreiging zorgde. In de negende minuut kopte de Colombiaanse goalgetter op de paal. Een kwartier later was hij de Barcelona-defensie opnieuw te vlug af, maar oog in oog met Víctor Valdés tikte hij met links voorlangs.

Bij de derde kans was het wel raak. Collega-spits Diego Costa ontfutselde de bal aan Lionel Messi en stuurde Falcao vervolgens af op Valdés, die geen antwoord had op de koelbloedige afwerking van Falcao. Na een sprint van veertig meter, waarbij hij Carles Puyol op snelheid aftroefde, stiftte hij de bal met links tegen de touwen.

Hoewel Messi zich in de eerste helft niet kon onderscheiden, nam Barcelona het heft nog voor de pauze stevig in handen. Eerste krulde Adriano Correia de bal met links schitterend in de verre kruising. Vervolgens zette Sergio Busquets (op de foto met Messi) de Catalaanse koploper uiterst kalm op voorsprong, nadat hij bij een scrimmage in balbezit was gekomen.

In de tweede helft was het moment van Messi dan toch daar. Na een pass van Alexis Sánchez aarzelde hij geen moment en krulde zijn 89ste treffer van het kalenderjaar op het scorebord. Barcelona speelde de laatste dertig minuten van de wedstrijd vervolgens bekwaam uit. In de slotminuten profiteerde Messi nog van een fout van Diego Godín. Het betekende zijn negentigste treffer van 2012 en de twaalfde keer dat hij in één competitiewedstrijd minimaal twee keer scoorde.

Zo sloeg Barcelona de aanval van achtervolger Altético uiteindelijk nog vrij eenvoudig af en boekte het zijn zevende thuiszege van het seizoen. Alleen Real Madrid nam tot dusver een punt mee uit Camp Nou (2-2), maar de achterstand van De Koninklijke is inmiddels gegroeid tot dertien punten. Atlético zag het gat groeien naar negen punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's