Barcelona passeert Onana na omstreden keuze voor Ajax

Reacties

Zijn keuze om Barcelona komende zomer transfervrij te verruilen voor Ajax heeft verregaande consequenties. Doelman André Onana was tot voor kort de vaste keeper van Juvenil A, de hoogste jeugdploeg - de Onder-19 - van de Catalaanse grootmacht.

Barcelona passeert Onana na omstreden keuze voor Ajax

Maar het Kameroense keeperstalent is door zijn coach Jordi Vinyals gepasseerd voor het competitieduel met Damm van zondag. Officieel heeft de club geen reden opgegeven, maar het is bekend dat Barcelona onthutst is over het aanstaande, transfervrije vertrek van Onana. Begin januari tekende hij een driejarig contract met Ajax, ingaande per 1 juli.

Afgelopen week hervatte Onana bij Barcelona de training bij de Onder-19. Maar de verwachting is dat de doelman ook de komende wedstrijden en mogelijk de rest van het seizoen niet wordt betrokken bij officiële wedstrijden. Barcelona zal voorrang geven aan Andreu Cases en Guille Lara, de twee andere jeugdkeepers die de club wèl trouw zullen blijven.

Omdat Onana een aflopende verbintenis had - hij weigerde een nieuwe aanbieding, kon Ajax hem vanaf de jaarwisseling rechtstreeks benaderen. Barcelona reageerde hierop furieus en verweet de Amsterdammers een gebrek aan respect. Een poging hem direct over te nemen in plaats van in de zomer, is door de Catalanen geblokkeerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.