Barcelona opnieuw buitenshuis in de fout

Barcelona heeft dit seizoen duidelijk problemen uitwedstrijden te winnen. Op bezoek bij Getafe werd zelfs met 2-0 verloren. De ploeg van coach Frank Rijkaard behaalde buiten Camp Nou in zes duels slechts zes punten.

In Coloseum Alfonso Pérez kreeg zowel Barcelona als Getafe kansen in de beginfase. Thierry Henry was twee keer dicht bij een treffer geweest, voordat Manu Del Moral de score opende voor de thuisclub. De aanvaller passeerde doelman Víctor Valdés na voorbereidend werk van verdediger Cata Díaz.

Na de 1-0 kreeg Getafe nog voor rust een grote kans op 2-0. Ikechukwu Uche speelde Francisco David Sousa vrij met een hakbal, maar Valdés kon dit keer wel redding brengen.

Na rust speelde Barcelona vooral tegen zichzelf. Rijkaard moest Ronaldinho met een lichte enkelblessure naar de kant halen en zag dat zijn ploeg nauwelijks kansen kreeg. In de slotfase ging het helemaal mis. Een directe rode kaart voor Gianluca Zambrotta werd kort daarop gevolgd door de 2-0 van Juan Angel Albín.

Voor Barcelona was het de tweede nederlaag van het seizoen. Met 24 punten uit twaalf wedstrijden bezetten de Blaugranas de derde plaats. Koploper Real Madrid en Villarreal kunnen zondag uitlopen.