Barcelona op de Bosuil: Van Bommel gelooft in afscheidsoverwinning

Reacties

Voor Antwerp werd het Champions League-avontuur geen succes. De ploeg van Mark van Bommel is na vijf wedstrijden puntloos en weet dat het na de winterstop niet meer terugkeert in Europa. De laatste wedstrijd, tegen Barcelona, is een eervolle aangelegenheid en voor de coach ook een laatste leermoment op het miljardenbal.

Barcelona op de Bosuil: Van Bommel gelooft in afscheidsoverwinning
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
3 - 2
Barcelona
Barcelona

Dat was de strekking van de persconferentie van de Limburger, daags voor de confrontatie met zijn oude club. 'Dit was de eerste ervaring van het team in de Champions League. Het gaat een stuk sneller en we moeten de weinige kansen die we krijgen afmaken. Dat hebben we niet gedaan. Op dit niveau kan een wedstrijd in een ogenblik veranderen. Een ploeg die domineert zonder te scoren, kan direct worden afgestraft. Tegen Shakhtar en Porto thuis kregen we kansen, maar maakten we het verschil niet.'

Of een zege tegen Barcelona reëel is? 'Het is mogelijk', aldus een lachende Van Bommel, die ook weet dat de nationale competitie inmiddels belangrijker is. 'Ja, de wedstrijd van zondag tegen Anderlecht is belangrijker dan deze, maar het is Champions League en we willen winnen. Een wedstrijd tegen Barcelona is geen oefenduel', benadrukte Van Bommel.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.