Barcelona ontbindt contract en gunt Márquez transfer

Rafael Márquez is niet langer speler van FC Barcelona. Club en speler besloten in onderling overleg de nog tot medio 2012 doorlopende verbintenis van de Mexicaan te ontbinden.

Barcelona ontbindt contract en gunt Márquez transfer

De 31-jarige verdediger kwam niet langer voor in de plannen van trainer Josep Guardiola en leek dit seizoen allerminst aanspraak te kunnen maken op een basisplaats.

Márquez verdedigde zeven jaar lang de clubkleuren van Barcelona en speelde 242 officiële wedstrijden voor de Catalaanse club. De erelijst van de Mexicaan is indrukwekkend. In zijn zeven Barça-seizoenen verzamelde hij vier landstitels en won hij twee keer de prestigieuze Champions League.

Maar daar bleef het niet bij, ook de Wereldbeker voor clubteams, de Europese Super Cup, de Spaanse beker en drie Spaanse Super Cups kon Márquez in zijn tijdperk als blaugrana bijschrijven op zijn curriculum vitae.

De toekomst van de verdediger ligt hoogstwaarschijnlijk in de Verenigde Staten. De Mexicaan wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de New York Red Bulls, de club waar zijn voormalig ploeggenoot Thierry Henry eveneens onder contract staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen