Barcelona nog punt verwijderd van Spaanse titel

Met een gemakkelijke overwinning op Espanyol is Barcelona zondag weer een stap dichter bij het kampioenschap gekomen. Op eigen veld won Barça met 2-0.

Binnen een half uur stond Barcelona al op voorsprong tegen het kleine broertje. Met een snelle actie worstelde Andrés Iniesta zich door de verdediging van Espanyol en rondde doeltreffend af: 1-0. De formatie van Pep Guardiola nam vervolgens alle rust om de marge te verdubbelen en oogde af en toe zelfs nonchalant, maar had het geluk dat Espanyol te zwak was om om te profiteren van deze houding.

De nipte voorsprong bleef staan tot drie minuten na de rust. Bij een hoekschop van Xavi kwam Gerard Piqué (foto) goed voor zijn man en verschalkte Espanyol-doelman Idriss Kameni met een kopbal. Na het doelpunt van de Spanjaard voelden de bezoekers dat er niets meer te halen was in Nou Camp.

In het restant viel er weinig meer te beleven en zakte het spelpeil af naar een bedenkelijk niveau. Barcelona liet Espanyol het initiatief, maar de bezoekers waren simpelweg niet in staat iets te creëren. Door de overwinning kan Barcelona woensdag op bezoek bij Levante de 21ste landstitel uit de clubhistorie veilig stellen wanneer het niet verliest.

Real Mallorca-Villarreal 0-0Villarreal heeft in de strijd om de derde plaats en rechtstreekse deelname aan de Champions League dure punten laten liggen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Mallorca. De ploeg heeft hierdoor een achterstand van vijf punten op nummer drie Valencia, dat zaterdag al won van Real Sociedad. De nummer vier van Spanje komt uit in de voorronde van de Champions League. Foto: VI Images