Barcelona nieuwe koploper na moeizame overwinning

Barcelona heeft in Spanje opnieuw een overwinning geboekt, al ging het niet zo overtuigend als tegen Atlético Madrid (5-0) vorige week. De Catalanen kwamen één keer tot scoren tegen Sporting Gijón: 1-0. Door de overwinning is Barcelona koploper van de Primera División.

Barcelona nieuwe koploper na moeizame overwinning

Vorig seizoen had Barcelona ook al moeite met de laagvlieger. Toen eindigde het duel in 1-1. Zondag kroonde Adriano (foto) zich tot matchwinner. Een prachtig schot van Xavi eindigde op de binnenkant van de paal, waarna Adriano zonder moeite de bal binnen kon schieten.

Doordat het doelpunt al in de twaalfde minuut van de wedstrijd viel, werd er een galavoorstelling van Barça verwacht. Dat scenario bleef Gijón bespaard. Sterker nog, Barcelona speelde een moeizaam duel. Individuele acties van Messi, die normaliter vaak eindigen in een doelpunt, strandden zondag in de defensie van de thuisploeg. Ook Gijón vond geen gaatje meer, waardoor Barcelona met drie punten huiswaarts keerde.

Door de nipte zege mag de ploeg van Pep Guardiola zich de nieuwe koploper van de Primera División noemen. Qua punten staat de ploeg gelijk met het verrassend goed acterende Levante, maar het doelsaldo van Barcelona is aanzienlijk beter: 23-4 tegenover 8-3. Levante is samen met de Catalaanse grootmacht en Sevilla de enige nog ongeslagen ploeg. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's