Barcelona niet uit evenwicht door tegentreffers Betis

Alexis Sánchez groeide uit tot de grote man bij Barcelona zondagavond. De Chileen was bij alle Catalaanse goals betrokken en zorgde ervoor dat de zeldzame tegentreffers zonder gevolg bleven.

Barcelona won met 4-2 van Real Betis door een treffer van Sánchez en een benutte strafschop van Lionel Messi in het laatste kwartier. De formatie van trainer Pep Guardiola gaf een 2-0 voorsprong uit handen, maar nadat Betis-verdediger Mario met twee gele kaarten moest vertrekken, stelden de Catalanen alsnog orde op zaken.

Barcelona moest toezien dat Real Betis brutaal startte, maar de thuisploeg nam het heft snel in handen. Binnen een kwartier snakte de opponent naar adem. Na een steekpass van Alexis Sánchez trof Cesc Fabregas de paal. De rebound was een eenvoudig klusje voor Xavi. Twee minuten later stelde Sánchez ploeggenoot Lionel Messi in staat de 2-0 te maken.

Waar Messi voor een primeur zorgde door in zes thuisduels op rij te scoren, daar zorgde Real Betis-speler Rubén Castro voor een nog opmerkelijker feit. Zijn treffer na 32 minuten was de eerste tegentreffer in de competitie die Barcelona in het eigen stadion incasseerde. Castro passeerde van dichtbij doelman Víctor Valdés nadat de goalie 842 minuten in Camp Nou zijn doel schoon had gehouden.

De sluitpost van Barcelona werd in de tweede helft zelfs voor een tweede maal gepasseerd. Invaller Roque Santa Cruz schoot van buiten het strafschopgebied bijzonder fraai binnen. Vanaf de zeventigste minuut had Barcelona nog maar met tien tegenstanders te maken en werd de klus alsnog geklaard. Eerst via uitblinker Sánchez, later door Messi die vanaf elf meter aan mocht leggen na een onschuldig lijkende handsbal aan Betis-zijde.

Barca blijft vijf punten achter staan op Real Madrid. Komende woensdag treffen de rivalen elkaar in de heenwedstrijd van de kwartfinale in het toernooi om de Copa del Rey. Foto: VI Images