Barcelona nadert Real door heerlijke goals tegen Eibar

Barcelona heeft op bezoek bij het dit seizoen verrassend goed presterende Eibar geen fout gemaakt: 0-4. Daardoor heeft het koploper Real Madrid weer in het vizier.

Toch was het zondagavond niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor Barcelona. Al in de tiende minuut moest Sergio Busquets zich met een enkelblessure laten vervangen na een spijkerharde overtreding van Gonzalo Escalante, die ontsnapte aan een rode kaart. Uitgerekend de vervanger van Busquets, Denis Suárez, zette Barcelona in de 32ste minuut op voorsprong. Hij kreeg de bal met wat fortuin voor zijn voeten en schoot vanaf twintig meter hard raak.

Eibar, dat aan de hand van sterspeler Pedro Léon moedig verzet bood, had vijf minuten na rust geen antwoord op een werkelijk schitterende combinatie tussen Luis Suárez en Lionel Messi. De Uruguayaan lepelde de bal met veel gevoel over de defensie en zijn Argentijnse kompaan tikte de bal met een fraaie voetbeweging langs doelman Yoel Rodríguez.

Omdat een doelpunt van Pedro Léon drie minuten na de 0-2 terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel, werd het na het doelpunt van Messi nooit meer spannend. Luis Suárez maakte er 0-3 van door de bal af te snoepen van de blunderende centrumverdediger Florian Lejeune en oog in oog met Rodríguez koel te blijven. Neymar, die al weken worstelt met zijn vorm, bepaalde de eindstand in de extra tijd op 0-4 na een prima voorzet van Aleix Vidal.

Barcelona blijft na de driepunter derde in La Liga met 41 punten uit negentien duels, twee punten minder dan koploper Real Madrid dat bovendien een wedstrijd minder gespeeld heeft. Atlético Madrid, dat punten morste tegen Athletic Bilbao (2-2), staat vierde met 35 punten. Sevilla is met 42 punten de knappe nummer twee.