Barcelona naar CAS wegens handhaving transferverbod

Reacties

Barcelona vecht het verdict van de FIFA aan bij het internationaal sporttribunaal CAS. De wereldvoetbalbond kondigde woensdagmorgen aan dat het transferverbod van de Catalaanse grootmacht gehandhaafd blijft, ondanks het gezamenlijke beroep van de club en de Spaanse voetbalbond (RFEF).

Barcelona naar CAS wegens handhaving transferverbod

De FIFA maakte woensdagmorgen bekend dat het beroep tegen de straf die Barcelona kreeg opgelegd, voor het overtreden van de regels bij het binnenhalen van spelers van buiten Europa die onder de achttien waren, verworpen is.

Door het veto van de FIFA kan Barcelona met ingang van januari 2015 voor twee transferperiodes geen spelers halen.

Barcelona kreeg de flinke straf omdat het tussen 2009 en 2013 de regels bij het binnenhalen van tien spelers van buiten Europa die onder de achttien waren, niet in acht had genomen. Behalve de straf kreeg Barcelona ook een boete van 370.000 euro.

Barcelona zegt de straf buitensporig te vinden en meent dat de sanctie op geen enkele wijze strookt met de manier van opleiden bij jeugdinstituut La Masía, het volgens de club beste voorbeeld van een goede jeugdopleiding.

Suarez
De Catalanen stapten in een eerder geval al (indirect) naar het internationaal sporttribunaal. Daar vocht zomeraankoop Luis Suarez zijn schorsing, opgelegd na het bijtincident op het afgelopen WK, (deels) met succes aan. Daardoor kon de Uruguyaan afgelopen week zijn officieuze debuut maken in de wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper en mag hij zijn gezicht laten zien op het trainingsveld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.