Barcelona met de hakken over de sloot tegen Valencia

Barcelona is in Spanje nog de enige ploeg zonder puntenverlies. De Catalaanse grootmacht won zondagavond in eigen huis van Valencia: 1-0.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer in Camp Nou. Barcelona ging op zoek naar het openingsdoelpunt en vond die treffer halverwege het eerste bedrijf. Adriano (rechts op de foto) mocht uithalen schuin vanaf de rand van het zestienmetergebied en schoot de bal snoeihard in de kruising.

Voor rust leek Barcelona, waar Alexandre Song voor het eerst in de basis startte en Andrés Iniesta en Jordi Alba op de bank zaten, het duel te willen beslissen en bleef de ploeg vol op de aanval spelen. Valencia bleef evenwel overeind.

Omdat ook in de tweede helft een tweede Barça-treffer uitbleef, mocht Valencia blijven hopen. Even leek Víctor Ruiz voor de gelijkmaker te tekenen , maar arbiter Miguel Angel Pérez Lasa keurde de treffer af. Of hij dat deed vanwege buitenspel (zeer nipt in dat geval) of een overtreding (duwen) was onduidelijk.

In de slotfase zette Valencia nog even aan maar bleef de gelijkmaker uit. Barcelona is daarom koploper met de maximale score van negen punten uit drie duels. Valencia, dat in de eerste wedstrijd bij Real nog met 1-1 gelijkspeelde, staat op pas twee punten. Foto: VI Images