Barcelona loopt uit, forse nederlaag Valencia

Voor Barcelona was het een goed weekeinde. De Catalaanse koploper in Spanje won zelf het thuisduel met Racing Santander, terwijl Sevilla (0-0 tegen Real Betis Sevilla op zaterdag) en Valencia punten zag verspelen. Barça staat nu drie punten los.

Barcelona-Racing Santander 2-0Na een stroef begin boekte Barcelona uiteindelijk een simpele zege in Camp Nou. De thuisclub kwam goed weg toen Juanjo in de 26ste minuut een strafschop miste namens Santander.

Andres Iniesta speelde een sterke wedstrijd aan de zijde van Barcelona, maar liet drie goede kansen onbenut. Qua scoren nam Ronaldinho het voortouw. De Braziliaan opende de score uit een vrije trap en zorgde ook voor de 2-0 door een vrije trap van Deco binnen te koppen.

Met een voorsprong van drie punten en het leeglopen van de ziekenboeg lijkt Barcelona klaar om de titel te prolongeren. Na Samuel Eto’o, die ditmaal negentig minuten op de bank bleef, maakte Lionel Messi als invaller zijn rentree. Giovanni van Bronckhorst bekeek de wedstrijd vanaf de reservebank.

Getafe-Valencia 3-0Valencia ging hard onderuit op bezoek bij Getafe, de ploeg die eerder in Mestalla ook al zegevierde. Valencia kreeg in het laatste kwartier van de eerste helft kansen via David Silva, Joaquin en Miguel Angel Angulo, maar ging rusten met 0-0.

In de tweede helft was Getafe heer en meester. Een minuut na de pauze opende Mario Cotelo de score en na een goed uitgevoerde counter zorgde Daniel Güiza al snel voor 2-0. Nacho Pérez bepaalde de eindstand op 3-0. Valencia moest de derde plaats afstaan aan Real Madrid, dat zaterdag met 2-1 te sterk was voor Real Sociedad.

Real Mallorca-Real Zaragoza 2-1Real Mallorca boekte een verdiende zege tegen Real Zaragoza. Na een teleurstellende eerste helft grepen de gasten de eerste de beste kans in de tweede helft aan om te scoren. Andrés D'Alessandro bereidde het doelpunt voor, Diego Milito was de afmaker: 0-1.

Lang kon Zaragoza niet van de voorsprong genieten. Mallorca kwam vier minuten na de openingstreffer langszij. José Nunes tikte bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Na terugleggen van Ariel Ibagaza stelde Bosko Jankovic met zijn zevende seizoenstreffer de 2-1 overwinning veilig.