Barcelona loopt ook tegen Deportivo averij op

Reacties

Barcelona heeft dure punten verspeeld tegen Deportivo La Coruña, dat in de slotfase met een knappe comeback een gelijkspel uit het vuur sleepte: 2-2.

Barcelona loopt ook tegen Deportivo averij op

Barcelona speelde afgelopen week met 1-1 gelijk tegen Valencia en Bayer Leverkusen, maar in Camp Nou leek tegen Deportivo de draad weer te worden opgepakt. Bij afwezigheid van de geblesseerde clubtopscorer Neymar nam Messi (foto boven) zijn elftal namelijk bij de hand. In de 39ste minuut zette hij Barcelona op voorsprong door een vrije trap in de bovenhoek te schieten.

Na een uur was Messi aangever bij de 2-0 van Ivan Rakitic, die vanaf twintig meter de bal in het doel ranselde. Vlak daarvoor was een fraaie teamgoal van Barcelona, opnieuw ingeleid door Messi, afgekeurd wegens buitenspel. Daarmee leek een simpele zege in de maak, maar het ging toch mis voor de formatie van trainer Luis Enrique.

Een kwartier voor tijd bracht Lucas Pérez de spanning terug en vier minuten voor tijd maakten de bezoekers via Álex Bergantiños zelfs gelijk. Na een counter vond Bergantiños met een knap schot de verre hoek, nadat Pérez eerder een mislukte buitenspelval had afgestraft. Pérez scoorde voor de zesde keer op rij en staat nu op elf treffers in de competitie. Het slotoffensief van Barcelona kwam te laat om nieuwe averij af te wenden.

Deportivo La Coruña viert de spectaculaire comeback.
Deportivo La Coruña viert de spectaculaire comeback.

Dus reizen de Catalanen met een kater af naar Japan, waar ze donderdag in de halve finale van het WK voor clubteams spelen tegen América of Guangzhou Evergrande. Door het gelijkspel is het niet zeker of Barcelona na de Aziatische trip nog lijstaanvoerder is in Spanje. Achtervolger Atlético Madrid kan zondag met een zege op Athletic de Bilbao namelijk in puntenaantal op gelijke hoogte komen en een week later de koppositie grijpen bij Málaga. Deportivo is de nummer zes van Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.