Barcelona laat vijf talenten gaan op aandringen FIFA

Reacties

Barcelona heeft naar aanleiding van het transferverbod van de FIFA besloten vijf jeugdspelers geen nieuw contract aan te bieden. Dat meldt de Catalaanse grootmacht maandagavond op de eigen website.

Barcelona laat vijf talenten gaan op aandringen FIFA

De kampioen van Spanje mocht de afgelopen twee transferperiodes geen nieuwe spelers inschrijven. Daardoor kunnen zomeraanwinsten Aleix Vidal en Arda Turan pas in januari hun eerste officiële wedstrijd in de ploeg van trainer Luis Enrique spelen.

Aanleiding was het aantrekken van buitenlandse jeugdspelers op te jonge leeftijd. Volgens de regelgeving van de FIFA mogen clubs dat pas doen als voetballers de leeftijd van zestien jaar hebben bereikt.

Barcelona zelf noemt het als gevolg van de uitspraak van de FIFA vrijgestelde vijftal niet bij naam, maar eerder werd al bekend dat het Groningse talent Fodé Fofana een van hen is. De Nederlandse jongen kwam twee jaar geleden op elfjarige leeftijd over van GVAV-Rapiditas.

Verder zouden volgens Mundo Deportivo ook de dertienjarige Venezolaan Matías Lacava, de Amerikaanse middenvelder Ben Lederman (15), de Kameroense spits Patrice Sousia (16) en de Zuid-Koreaanse linksbuiten Gyeol-Hee Jang (17) het opleidingscentrum La Masia moeten verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.