Barcelona laat steek vallen in Baskenland

Athletic de Bilbao heeft Real Madrid een goede dienst bewezen. De Baskische formatie hield Barcelona af van een herovering van de koppositie (1-1).

Dani Alves leefde kortstondig in de waan zich te mogen kronen tot matchwinner. Waar Barcelona de eerste helft tevergeefs op een doelpunt joeg, daar brak de rechtsback negen minuten na rust de ban voor de Catalanen. Na een mooie steekpass van Xavi schoof hij de bal achter doelman Gorka Iraizoz.

Maar niet veel later was Alves juist de schlemiel bij de Catalanen. De Braziliaan liet zich verrassen door Gaizka Toquero, die uit de rug van Alves ontsnapte en de bal knap achter Barcelona-keeper Victor Valdéz schoot.

Trainer Josep Guardiola koos ervoor zijn belangrijke krachten Xavi en Lionel Messi voortijdig naar de kant te halen met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale. Ook zonder de twee smaakmakers voerde Barcelona de druk op het Baskische doel op, zonder resultaat en met gevolg dat de koppositie aan Real Madrid wordt gelaten.