Barcelona laat Denis Suárez na mislukt Arsenal-avontuur definitief lopen

Reacties

Barcelona heeft afscheid genomen van Denis Suárez. De middenvelder vervolgt zijn loopbaan bij Celta de Vigo, waar hij voor vijf seizoenen aan de slag gaat.

Barcelona laat Denis Suárez na mislukt Arsenal-avontuur definitief lopen

Barcelona maakt op de officiële website van de club bekend dat het een transfersom van 12,9 miljoen euro ontvangt voor Suárez. Dit bedrag kan door bonussen nog oplopen tot maximaal 16 miljoen. Na Jasper Cillessen en André Gomes is Suárez (25) de derde speler van naam die deze zomer is verkocht door Barcelona. Ver voor de start van de transferperiode was reeds bekend dat Borussia Dortmund Paco Alcácer definitief aan boord zou houden.

Voor Suárez betekent zijn transfer naar Celta een terugkeer op bekende grond. De technicus genoot zijn jeugdopleiding bij de club uit Galicië en maakte in 2011 de overstap naar Manchester City. Tot een debuut in de Premier League kwam het pas in het afgelopen seizoen, maar toen was Suárez alweer een paar avonturen verder. Via Barcelona, Sevilla, Villarreal en opnieuw Barcelona belandde de middenvelder in januari van dit jaar op huurbasis bij Arsenal.

Ook de tweede periode van Suárez in Engeland werd geen succes. Door een liesblessure kwam de middenvelder niet verder dan zes wedstrijden voor Arsenal, waarvan vier in de Premier League. Suárez begon bij The Gunners geen enkele keer in de basis. Terug bij Celta hoopt hij het plezier in het spelletje terug te vinden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.