Barcelona klaart klus op halve kracht tegen Levante

Reacties

Barcelona heeft zich niet bovenmatig hoeven inspannen om de 2-1 competitiezeges op Málaga en Atlético Madrid een vervolg te geven. Een eigen doelpunt van David Navarro en een late treffer van Luis Suárez waren voldoende om Levante te verslaan: 0-2

Barcelona klaart klus op halve kracht tegen Levante

Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez lieten woensdag in de halve finale van het Spaanse bekertoernooi nog niets heel van Valencia (7-0), maar op bezoek in de Spaanse havenstad draaide de doelpuntenmachine van Barcelona niet op volle toeren. Daarbij mochten de Catalanen zich wel beklagen, want de prachtige openingsgoal van Messi werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Los van dat fraaie hoogstandje liet MSN, dit seizoen al goed voor tachtig (!) goals, maar weinig zien. Suárez schoot van dichtbij naast uit een voorzet van Neymar, terwijl Messi na rust opnieuw buitenspel stond toen hij het net vond. Een ongelukkige eigen treffer van Navarro – de Levante-aanvoerder (ex-Valencia) kreeg een voorzet van Jordi Alba op zijn achterwerk – zorgde desondanks voor een voorsprong.

De hekkensluiter van Spanje kreeg wellicht een punt te weinig, want na twee thuiszeges op de concurrenten Rayo Vallecano (2-1) en Las Palmas (3-2) kreeg de tweede club van Valencia ook tegen de koploper van de Primera División kansen op meer. Oog in oog met Barcelona-doelman Claudio Bravo schoot Jefferson Lerma echter naast en raakte José Morales de paal.

De van Fiorentina gehuurde Giuseppe Rossi maakte vorige week tijdens zijn eerste basisplaats meteen een doelpunt op bezoek bij Sevilla (3-1), maar nu kon de blessuregevoelige Italiaan zijn nieuwe werkgever niet helpen. Bravo redde op een afstandsschot van de 29-jarige spits. Omdat Suárez in de slotfase wél scoorde uit een pass van Messi, handhaafde Barça het gat met Atético op drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.